Horlama Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Düzensiz uykusu olanların horlama sorunu vardır. Ayrıca obezite hastalarının da horlama problemi sık görülmektedir. Horlama uykunuzu kesintiye uğratabilir baş ağrısı, yorgunluk ve diğer rahatsızlıklar da bu nedenle ortaya çıkabilir. Bu noktada horlama dikkate alınmalı ve tedavisinin yapılması gereklidir. Horlama tedavisi var mı, horlama nasıl tedavi edilir bu içeriğimizi takip ederek aşamaları öğrenebilirsiniz.
Horlama tedavisi
Horlama, uyku kalitenizi etkileyebilecek bir sorundur. Horlama küçük çaplı olabilir veya daha ciddi olabilir. Horlamanız eşinizin uykusunu etkileyecek kadar yüksek desibelli ise tedavi gerekecektir. Horlamanız, uyurken nefes almayı duraklatan bir bozukluk olan uyku apnesi gibi daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Uyku apnesi sırasında nefes alamadığı için ölen insan sayısı az değildir.
Horlamayı tedavi etmenin basit yolları şöyle sıralanabilir: Diyetinizi değiştirmek, daha fazla egzersiz yapmak ve horlama önleme medikal aparatları kullanmak gibi birçok yol vardır. Bununla birlikte, kapsamlı bir teşhis ve tedavi planı için önce bir doktora görünmelisiniz. Ciddi bir horlama probleminiz varsa, sorunu tedavi etmek için ameliyata ihtiyacınız olabilir.
Hangi tedavilerin sizin için en iyi sonucu verdiğini belirlemek için piyasadaki horlama ile ilgili bazı medikal ürünleri deneyin. Örneğin bir CPAP makinesi, gece boyunca horlamadan uyumanıza yardımcı olacaktır. Yatak odasında nemlendirici kullanmak da yararlıdır. Nemlendirici, yatak odanızdaki kuru havayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur
Horlamaya Ne iyi Gelir?
Ayrıca çeşitli homeopatik horlama ilaçları da vardır. Lavanta gibi bazı uçucu yağların cildinize sürülebileceğini veya uykuya dalmanıza yardımcı olmak için solunabileceğini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Alternatif olarak, kronik tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olacak reçeteli bir steroid spreyi deneyebilirsiniz.
Ayrıca bazı yiyecek ve içeceklerin horlamanızı arttırdığını da bilmelisiniz. Zeytinyağı gibi bazı gıdaların hava yollarını yumuşattığı ve burun tıkanıklığını giderdiği bilinmektedir. Bir diğeri C vitamini. C vitamininin bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği ve iyi bir uyku çekmenize yardımcı olduğu bilinmektedir. Her gün en az iki porsiyon C vitamini ve birkaç porsiyon meyve ve sebze almaya çalışın.
Uyku pozisyonunuzu değiştirirseniz daha az horladığınızı da görebilirsiniz. Sırt üstü uyumak, dilinizin boğazınıza değmesine ve hava geçişinizi daraltmasına neden olabilir. Bu yüzden yan uyumak bu problemden kaçınmanıza yardımcı olabilir.
Sigara ve alkol her sorunun baş aktörleridir. Bu maddeleri bırakmak size geçici bir rahatlama sağlayabilir. Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmak gibi diğer yaşam tarzı değişiklikleri daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.